Zweten!

Zweten en geurtjes! 

Ik vind hitte heerlijk  buiten, maar een nadeel daarvan vind ik zweet. Toch is zweet erg belangrijk, het helpt ons namelijk onze temperatuur te reguleren. Ik wil dus vooral niet dat ik niet zweet, maar wel dat geurtjes achterwege blijven en ik mij fris voel.
En daar komt dus het lastige deel. Hoe voorkom je dit? Deodorant, dé uitvinding voor dit probleem. Maar daarmee ontstaat ook direct een nieuw probleem. In de reguliere deodorant zitten namelijk vele nare stoffen, denk alleen nog maar aan de synthetische parfum.
Wil je nu meer lezen over schadelijke stoffen in producten, kijk dan eens op de site van Priscilla Rolvers van Natuurlijk een gezonde huid.

Geurbeleving
Nu je verantwoordelijk bent voor dat kleintje in je armen, is het een goed idee rekening te houden met de producten die je gebruikt. Parfum is voor vele van ons  heerlijk, ik geniet ook van een mooie Chanel.  Maar voor een baby is dat heel anders! De geurbeleving van een baby is erg sterk, dit heeft ook weer een functie. Het lichaam van de moeder is voor een baby een plek waar onder andere geur een rol speelt in de herkenning en in de hechting. Om goed te kunnen hechten, wil en moet een baby jouw heerlijke eigen geur kunnen ruiken. Parfum, in welke vorm dan ook, is voor een baby heel erg heftig!  Ze kunnen er misselijk of ziek van worden. Schadelijke stoffen, waaronder parfum dus,  is niet iets waar ik mijn baby mee wil confronteren. Niet in de verzorgingsspullen die ik voor mijzelf noch de baby gebruik.

Parfum kun je ook in je sjaal spuiten.
En ga je op kraamvisite, laat je geurwater dan thuis

Terug naar deodorant!  Ik merkte dat ik van de deodorant die ik altijd gebruikte, een droge trekkerige huid kreeg. De geur er van was ook zo sterk. Moeders die borstvoeding geven herkennen het vast wel, je borsten zweten ook meer wanneer je voedt.  Daar wilde ik absoluut geen deodorant op spuiten! Dan zat straks mijn baby met dat kleine neusje in de chemische deodorant! Niets gebruiken vond ik ook weer geen optie. Gelukkig kwam ik in aanraking met Salt of the Earth. De minerale zouten in deze deodorant zorgen er voor dat je wel kunt zweten, maar dat bacteriën geen nare luchtjes kunnen veroorzaken. Wij zijn thuis fan! Geen pijnlijke oksels meer, geen nare luchtjes en bovenal: geen schadelijke stoffen in de buurt van mijn baby.salt-of-the-earth-natuurlijke-neutrale-deodorant-z

Borstvoeding en dragen in de draagdoek of draagzak generen beide toch wel wat warmte, het kan fijn zijn om tijdens het dragen met warmer weer een hydrofiele doek tussen jou en je kleintje in te leggen. Zo heb je minder warmte van die blote huiden op elkaar.

Parfum in je sjaal
Parfum is niet wenselijk bij je baby. Maar wil je dit nou toch wel graag dragen? Probeer dan te kiezen voor een parfum dat niet al te sterk is. Ook kun je ervoor kiezen om de parfum op je rug te spuiten of bijvoorbeeld in een sjaal die je af kunt doen wanneer je de baby op schoot hebt. Ga je op kraamvisite? Laat parfum dan bij voorkeur ook achterwege. Ook de neus van de moeder is erg sterk, en het is niet fijn wanneer alles ruikt naar jouw geurwater terwijl je wilt genieten van die zoete lucht van je kleintje.
En mocht je dan toch op Natuurlijk een gezonde huid kijken,  ze heeft ook heel mooie producten om te beschermen tegen de zon en zelfs stickers om muggen op afstand te houden. En dat alles zonder rommel .