De babytijd is een prachtige, bijzondere maar ook intensieve en soms onzekere tijd. Er komt veel op je af als nieuwe ouder! Niet alleen aan adviezen, maar ook aan informatie en producten. Dan hebben we het over de gevoelens nog niet eens gehad!

Tijdens de 4 cursusmomenten van “Liefdevolle verwachting” leer je alles over de eerste 2 jaar met je baby. Wat heeft een baby eigenlijk écht nodig? En wat verwacht een baby van het leven buiten de buik? Welk beeld heb jij van het ouderschap en is dit gelijk aan de behoeftes die je baby heeft? Er wordt je niet gezegd wat je moet doen, je krijgt enkel informatie, het vertrouwen en handvatten waarmee jullie zelf de opvoedkeuzes kunnen maken die aansluiten bij jouw situatie.

Wanneer je een baby krijgt, heb je een  idee van hoe het leven na de bevalling zal zijn. Wanneer deze opvoedverwachting niet realistisch is, en het dus allemaal heel anders blijkt te zijn, kan dit grote gevolgen hebben voor jou en je gezin. Wanneer alles anders loopt dan jij van te voren had gedacht, daalt je zelfvertrouwen. Dat kan uitwerken op meerdere onderdelen in je leven, zoals bijvoorbeeld de partnerrelatie tot zelfs de mate waarmee jij je leven positief beoordeeld. Een negatieve spiraal. Door ouders een realistische opvoedverwachting te bieden kun je in veel gevallen veel van deze problemen samen ondervangen. Daarom is “Liefdevolle verwachting” er! Daarnaast is het vooral ook erg gezellig!

Na afloop van de cursus weet jij

Waarom het zo belangrijk is om te reageren op de signalen van je baby
Welke signalen dit zijn, en hoe je hier op kunt reageren
Hoe de ontwikkeling van je baby verloopt
Hoe jij deze ontwikkeling optimaal kunt ondersteunen
Dat het belangrijk is om te (blijven) communiceren met je partner en hoe je dit doet
Dat je niet de enige bent, en er niet alleen voor staat!

Je leert over

Hechting
Huilen
Slapen
(borst-,fles- en bij)Voeding
Partnerrelatie
Babyproducten en veiligheid
Fysieke- en mentale ontwikkeling

Sociaal netwerk
Ergonomisch dragen

Groepscursussen of individueel

De cursus Liefdevolle verwachting wordt gegeven in groepsverband. Zo leer je nieuwe ouders kennen en tijdens de cursus ontstaan er mooie gesprekken over de onderwerpen en de ervaringen die andere aanstaande ouders hebben.

Is een cursus in groepsformatie niet waar jij naar zoekt? Of heb je specifieke wensen voor de inhoud van de cursus? Naam dan contact op met je regionale cursusleidster om een cursus op maat te vormen. Zo is het ook mogelijk om de cursus individueel te volgen.

Dit alles is bekeken vanuit het natuurlijke gedrag en behoeften van je baby en het jonge kind. Maar ook gaan we kijken naar de verwachtingen en behoeften van de aanstaande ouders.

Daarnaast is er genoeg ruimte om te praten met elkaar. Over hoe je tegen de onderwerpen aankijkt, wat je verwachting is, of misschien zelfs je ervaring en we zullen samen bouwen aan het sociale netwerk.  Het doel is niet om op te leggen hoe je het “moet” aanpakken, maar wel om je als jonge ouders handvatten mee te geven in de eerste twee jaar na de geboorte. Je gaat samen het jonge kind leren begrijpen en hoe in te spelen op de behoeften die het heeft. Enkel wanneer je begrijpt hoe de hechting verloopt en wat de behoeften zijn van een baby, kun je de voor jullie juiste keuzes maken.

Een grote meerwaarde van het volgen van de cursus Liefdevolle verwachting is het persoonlijke contact. Je hebt alle ruimte om vragen te stellen en te sparren over de onderwerpen. Ook leer je nieuwe mensen kennen.

“Liefdevolle verwachting” is voor alle aanstaande ouders. Niet alleen voor ouders die hun eerste baby verwachten! Ook zeker wanneer je al ouder bent,is “Liefdevolle verwachting” absoluut een aanrader. Veel ouders ervaring veel (h)erkenning en veelal ook bevestiging van hun gevoelens en ervaringen bij hun eerdere kind(eren).

Aarzel je nog of de cursus iets voor jullie is? Neem vooral contact op met je regionale cursusleidster! Zij kijkt graag met jullie of de cursus voldoende aansluit bij jullie wensen en waar mogelijkheden liggen tot aapassing.

Wat krijg je 

Deelname aan de bijeenkomsten van “Liefdevolle verwachting” waarbij uiteraard ook de partner van harte welkom is.
Een terugkom moment na een aantal maanden, mét je baby! Zo kunnen we ervaringen delen en vragen stellen nu het wonder gearriveerd is.*
Kleine groepen, waardoor er aandacht kan zijn voor ieders ervaringen en verhalen
Vanuit Liefdevolle verwachting verschijnen er met regelmaat blogs waarvan de inhoud aansluit op de onderwerpen uit de cursus. Bijvoorbeeld het huidige seizoen, nieuwe ontwikkelingen of informatieve stukken.
Informatie welke gebaseerd is op literatuur.
Een besloten Facebookgroep waar je contact kunt houden met elkaar, en je laagdrempelig je vragen stellen en ervaringen delen met elkaar en je cursusleidster*
Een Facebookpagina waarop nieuws, artikelen, leuke nieuwtjes of soms grappige plaatjes worden gedeeld.

Up to date kennis, leidsters worden op de hoogte gehouden van relevante literatuur.

*informeer bij jouw regionale cursusleidster of zij ook dit ook hanteert

Locatie en data

Deze kun je vinden op de pagina cursus zoeken.

Zoek een cursusleidster in jouw regio en kijk welke data zij beschikbaar heeft. Staat er geen geschikte datum voor jou tussen? Neem dan contact op met de cursusleidster in jouw regio en bespreek de mogelijkheden. Ze staan je graag te woord.

Miluška Flooren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *