Waarom?

Waarom?

Waarom Liefdevol Dragen?

Dragen is heel breed voor mij en mijn bedrijf. Naast het meest voor de hand liggende gebruik van de Draagdoek, draag ik vrij divers. Je draagt je zwangerschap, je draagt zorg voor je kind, je draagt de opvoeding, je draagt de zorgen, je draagt herinneringen met je mee je draagt met de draagdoek. Al deze manieren van dragen gebeuren vanuit liefde.
Daarom heb ik bewust gekozen voor de naam Liefdevol Dragen.

Waarom een draagdoek?

Wij zijn om een aantal redenen begonnen met het dragen van onze oudste. De eerste reden was vrij praktisch: hij huilde erg veel  en de enige manier om hem te troosten was door hem , dragend in mijn armen, lopend door het huis te wiegen. De draagdoek was daarin het koppelstuk dat dit voor ons draagbaar maakte.  Mijn armen en schouders deden zo veel pijn van ál dat tillen, en in de draagdoek zat hij dicht tegen mij aan zonder dat ik mijn armen hoefde te gebruiken!
Ook had ik mijzelf inmiddels geprobeerd te omringen met andere moeders die borstvoeding gaven en daar meer van wisten. Deze vrouwen heb ik leren kennen via het internet, ik heb er een aantal zeer waardevolle vriendschappen aan over gehouden. Veel van deze vrouwen droegen hun kinderen in de draagdoek. Dat vond ik zo ontzettend gezellig en mooi om te zien. Daarnaast merkte ik al snel dat de kinderwagen niet paste bij mij. Ik vond hem niet handig in de winkel, ik vond het prettiger om onze zoon te dragen en veel te kunnen knuffelen en kussen in plaats van de korte kusjes in de kinderwagenbak waar ik dan weer voor moest stoppen met lopen.

Waarom een draagconsulent?

Ik werd draagconsulent omdat ik zelf ervoer dat ik hulp nodig had bij het gebruik van de doek. Ik voelde mij onzeker over het resultaat, zat mijn baby wel goed en veilig?  Zeker toen ik de stap maakte naar het rugdragen was ik erg dankbaar voor de hulp van een draagconsulent.  Ik merkte dat er in de regio Achterhoek niet iemand was die ouders kon ondersteunen in hun zoektocht en hulpvraag. Vandaar dat ik besloot zelf scholing te gaan volgen om deze rol op mij te kunnen nemen. Ik heb daar geen moment spijt van gehad!

 ” Ik vond die nieuwe wereld aan producten, informatie en adviezen zeer verwarrend. Graag had ik andere ouders om mij heen gehad waarmee ik mijn gedachten, mijn zorgen, twijfels en ervaringen  kon delen”

Sociaal Netwerk

Ik heb zelf heel erg de sociale omgeving gemist toen ik, als westerse import Achterhoeker, net moeder was geworden. Juist in een tijd waarin ik al mijn energie  moest stoppen in die nieuwe baby en mijn nieuwe rol in het leven, had ik weinig energie noch zin om een groep mensen om mij heen te verzamelen. Ik was dankbaar voor het internet en de vele fora waar ik dan toch een beetje mijn ei kwijt kon. Maar ik had zo graag mensen dichterbij gehad, bij wie ik langs kon gaan of die zomaar bij mij kwamen aanwaaien. Een groep mensen die hetzelfde doormaakten/ hadden doorgemaakt  en vanuit dezelfde basis keken naar het ouderschap. Ik zie het ook als kans om in de regio waar ik woon en werk dit sociale netwerk te ondersteunen. Ouders die elkaar weten te vinden en samen zorg kunnen dragen.  Ook vond ik die nieuwe wereld aan producten en informatie zeer verwarrend. Want wat was nu juist voor de baby? Veel van de adviezen die ik te horen kreeg voelden voor ons absoluut niet juist, maar ik kon niet altijd onderbouwen waar dit nou aan lag.  In de voorbije jaren heb ik veel kennis en ervaring opgedaan, mensen gesproken en vanuit die basis wil ik nu andere ouders informeren over het natuurlijk gezonde gedrag van een baby. Wat is de verwachting van de baby van het leven, wat is de verwachting van de (aanstaande) ouder(s) van het leven na de geboorte van de baby. Waar komt deze verwachting vandaan, passen deze bij elkaar? En hoe nu verder.  Daarnaast zal daarbij het sociale netwerk een grote rol spelen. Elkaar ontmoeten, leren kennen en wellicht iets opbouwen samen. Dit alles komt samen in de cursus “Liefdevolle Verwachting”.

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!
cropped-hart-los.png
Jouw gegevens worden met respect behandelt

Miluška Flooren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *