Vraag elkaar wat vaker langs!

Vraag elkaar wat vaker langs!

Sociaal netwerk?

Ik was hard bezig met het schrijven van een blog over het sociale netwerk. Wat is het belang hiervan, hoe kun je er zelf aan bouwen etc. Ik wilde daar een passende illustratie bij zoeken. Tot mijn grote schrik, kwamen er bij de stockfoto’s enkel plaatjes omhoog van online netwerken. Vrolijke mensen die achter webcams zaten, of groepjes mensen die allemaal naar hun telefoontoestel zaten te staren. Dat was absoluut niet naar waar ik op zoek was! Ik vind het schrikken te zien dat we blijkbaar dat zijn gaan zien als het echte sociale netwerk. Terwijl ik juist op zoek was naar plaatjes van mensen die samen een gesprek hadden, plezier aan het maken waren of ergens samen aan werkten.

 Zij leren niets van mijn getyp en gestaar naar dat scherm. Dus eigenlijk wil ik zeggen, vraag elkaar wat vaker langs.

Bij een sociaal netwerk denk ik juist aan mensen die je in de ochtend vragen of ze strakjes langs kunnen komen om wat met je te drinken. Of mensen die even op je slapende baby willen passen wanneer je een ouder kind van school haalt (eeuwige credits voor onze fantastische buren, jullie weten wie jullie zijn!) , mensen die een boodschap voor je willen halen wanneer je ziek bent, iets bij elkaar kunnen lenen, in alle eerlijkheid en vertrouwen mee kunt praten over van alles. Ik denk dat mijn punt duidelijk is zo!?

Waar ik weet dat internet een mooi middel kan zijn om met elkaar in contact te komen, zoals ik ook  jou, de lezer, probeer te benaderen. Maar in mijn ideale wereld is het niet de manier om het contact ook altijd maar te onderhouden. Ik geniet het meest van een gesprek waarbij ik iemand kan aankijken. Dat zelfde internet heeft mij in contact gebracht met twee geweldige vrouwen die ik anders, bijna zeker, nooit had ontmoet. We hebben het heel gezellig in onze whatsapp groep, maar genieten intenser van de momenten waarop we afspreken.

Dit terugkoppelend naar mijn kinderen:
Zij leren niets van mijn getyp en gestaar naar dat scherm. Het idee dat je berichtjes naar elkaar stuurt wat de ander kan lezen, dat begrijpen ze ergens wel. Maar ze horen niet wat ik zeg en op welke toon, hoe ik iemand welkom heet in mijn huis en ze bedank voor de gezelligheid. Ook daarom heb ik veel liever live contact. Zodat ook mijn kinderen deel uitmaken van mijn netwerk. Zodat zij leren hoe contact verloopt, hoe je reageert , actief luistert…..  wederom, ik denk dat mijn punt duidelijk is zo…. En met een beetje mazzel, nemen ze hun kinderen mee en hebben die van jou meteen een speelmaatje!

Dus eigenlijk wil ik zeggen, vraag elkaar wat vaker langs.

Mijn lieve vriendinnen, ontmoet via internet.

Mijn lieve vriendinnen, ontmoet via internet.

 

 

 

 

 

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!
cropped-hart-los.png
Jouw gegevens worden met respect behandelt