Liefdevol Dragen is een bedrijf van Marloes de Graaf

Het doel van Liefdevol Dragen is dat er een generatie kinderen komt die een veilige hechtig heeft met hun ouders/verzorgers. En daarom laat Liefdevol Dragen zich dan ook het beste samenvatten met: ondersteuning in het vroege hechtingsproces tussen ouder en kind.

Het bedrijf is opgebouwd vanuit de start als draagconsulent. Marloes de Graaf is draagconsulent sinds 2013 en heeft in al die jaren veel ervaring opgedaan als trainer en haar expertise neergezet door het geven van masterclasses, zowel nationaal als internationaal. Daarnaast volgt zij zelf ook vele cursussen en scholingen, leest ze literatuur en houdt op verschillende manieren haar kennis op peil. Mede door haar (inter)nationale netwerk blijft zij ook altijd op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen. Samenwerken met- en uitwisselen van kennis met andere experts hebben Liefdevol Dragen helpen uitgroeien tot het veelzijdige bedrijf dat het nu is.

Over Marloes

De eerste keer dat ik in aanraking kwam met dragen was toen ik als kind mijn tante dit zag doen. Die aanblik heeft een permanente indruk op mij gemaakt. Over het ouderschap wist ik vooraf dan ook al 1 ding zeker, wanneer ik moeder zou worden wilde ik gaan dragen. Daarnaast ben ik begonnen met dragen uit praktische overwegingen vanwege mijn chronische fysieke klachten. Graag zoek ik de verdieping op en zo ook in het dragen. Al snel bleek er veel kennis omtrent de ergonomie, psychische- en lichamelijke ontwikkeling van het het kind, hechting tussen ouder en kind maar ook over wereldwijde culturele geschiedenis schuil te gaan achter die draagdoek.

In 2013 ben ik mijn eerste stappen als draagconsulent gaan zetten. In de voorbije jaren heb ik meerdere cursussen bij verschillende draagscholen gevolgd en ik ben altijd actief bezig om mijn kennis te verbreden en te delen.
In mijn werk als draagconsulent heb ik veel gezinnen en zorgprofessionals mogen begeleiden in hun vragen rondom het ergonomisch dragen en daar ben ik enorm dankbaar voor. Daarnaast ben ik voor meerdere merken een veelgevraagd draagmodel. Je kunt mij onder andere vinden bij Hoppediz, Neko, Isara, Didymos middels professionele shoots en/of zelf genomen foto’s. Het is dus niet vreemd wanneer je mijn gezicht ergens voorbij ziet komen.

Van origine kom ik uit het onderwijs en momenteel werk ik, naast Liefdevol Dragen, bij een zorginstelling waarbij ik kinderen ondersteun als schaduwbegeleider, gezinnen begeleid en BSO draai voor kinderen met een meervoudige beperking.

Mijn partner en  ik zijn (zeer trotse) ouders van onze twee kinderen. Zij zijn gedragen door ons beiden. De connectie die het dragen teweeg bracht bij mijn partner en de kinderen is een van de grote drijfveren van mij geweest om vooral ook aandacht te vestigen op de partners.

Graag zoek ik naar de openingen in de markt: waar ligt een hulpvraag waar nog niet aan wordt voldaan? Daarin leg ik graag mijn toegevoegde waarde neer. Ik specialiseer mij, naast een sterke basis kennis, in dragen bij (chronische) pijn, Fancy Finishes en het dragen in bijzondere situaties. Dit klinkt wellicht algemeen, maar juist het kunnen kijken naar de vraag achter de vraag en het door de obstakels heen kijken om tot een werkbare oplossing te komen is een van mijn sterkste punten.

Alle aspecten van het bedrijf vind ik mooi. Van het klantcontact tot lezen van literatuur, het uitdenken van scholingen en natuurlijk vooral het geven van scholing. Wellicht heb je Liefdevol Dragen leren kennen onder de naam van de oprichtster. Ik werk al jaren met haar samen en ben ik altijd nauw betrokken geweest bij het bedrijf. In zowel meedenken in het opzetten van cursussen als het geven van masterclasses en ondersteunen tijdens de cursus Draagconsulent. 

Meer over Liefdevol Dragen

Marloes de Graaf heeft in haar jaren als draagconsulent vele trainingen en scholingen gevolgd. Zo heeft zij al meerdere jaren ervaring met het geven  van masterclasses in binnen- en buitenland en het ondersteunen tijdens de cursus Draagconsulent.  Daarnaast is Marloes betrokken geweest bij een aantal zeer mooie en zelfs toonaangevende projecten. Denk hierbij aan Kunstfanaatjes – vanuit de Nederlandse Babytour, waarmee Marloes op meerdere landelijke media-outlets te zien was. Zo is Marloes een terugkerende partner van de Consumentenbond wanneer het gaat over veiligheid en ergonomisch dragen.

Marloes is een aantal jaar voorzitter geweest van de beroepsvereniging voor draagconsulenten. Tijdens haar werkzaamheden was zij mede verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken binnen de vereniging. Daarnaast had zij veel contact met merken, bedrijven, consumenten verenigingen en scholen.
Door altijd actief te blijven in de praktijk weet zij wat er speelt onder ouders en waar hun behoeften liggen. Naast het (bij)scholingswerk, doet Marloes dus ook nog zeer regelmatig consulten met ouders in haar praktijkruimte in Pand ZuidWest in Den Haag. Dit doet zij onder de naam van haar andere bedrijf Ik neem je mee. Liefdevol Dragen is in te huren voor zowel korte- als langdurige opdrachten. Denk bijvoorbeeld aan het begeleiden van een fotoreportage ter instructie of het geven van een lezing.

Scholing en ontwikkeling is belangrijk. Daarom stopt Liefdevol Dragen ook veel energie in het organiseren van scholing die toegankelijk is voor iedereen die werkt met jonge gezinnen. Hiervoor huurt zij ook met regelmaat experts uit het werkveld in. Kijk bij het aanbod masterclasses voor meer informatie. 

Liefdevol Dragen werkt graag samen met beroepsprofessionals en bedrijven met dezelfde missie en passie voor hechting en ergonomisch dragen.

Marloes is aangesloten bij  de beroepsvereniging VDC

Marloes in de media

Waarom de naam “Liefdevol Dragen”.
Dragen staat voor meer dan het dragen met de draagdoek. Je draagt je zwangerschapt, je draagt zorg voor jekleintje, je draagt de opvoeding, je draagt de zorgen, je draagt herinneringen met je mee en je draagt met de draagdoek. Al deze manieren van dragen gebeuren vanuit liefde. Daarom is er bewust gekozen voor de naam Liefdevol Dragen. En wanneer we er voor elkaar zijn, en elkaar dragen, voelt alles beter en veiliger. Daarom legt Liefdevol Dragen veel focus op de partnerrelatie en het sociale netwerk.

Miluška Flooren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *