Overprikkeling

Overprikkeling

December begint bij onze dochters echt al zijn tol te eisen.
Ze zijn moe, prikkelbaar en uit hun doen. En dat is voor ons allemaal, maar vooral voor hen, even heel pittig. 

Eerder deze week plaatse ik op Facebook  (like vooral de pagina!) het bericht al over hoe mijn jongste weer ouderwets in de draagdoek haar rust opzocht en in slaap viel. Iets wat zij al erg lang niet meer deed, maar nu heel duidelijk weer even nodig had. Natuurlijk zijn dat de pareltjes van het dragen in deze dagen.

Naamloos
Maar ik zie het veel om mij heen. Kleine kinderen die compleet overstuur in de winkel op de grond gaan liggen. Ouders met tassen vol boodschappen en handen vol kinderen die het niet meer weten.
Ik schreef vorig jaar al een blog over december, en deze staat bomvol tips om de feestdagen zo prikkelvrij door te komen en het zo allemaal leuk te hebben!

Afgelopen vrijdag was ik de gehele dag aanwezig bij Von Va Voom om geld op te halen voor 3FM serious request. Een enorm leuk en mooie dag, maar ook daar heb ik een tweetal herkenbare gesprekken gehad met moeders die aangaven december heel wat minder leuk te vinden dan ze vooraf hadden gedacht met een baby.  En de clue ligt hem vooral in het we “moeten” zo veel. Je moet natuurlijk niets, niemand dwint je, maar je wilt ook gewoon veel. En ik zeg niet dat je moet nastreven een leuke kerst te hebben, of het hele diner maar moet laten bestaan uit patat. Maar maak het jezelf alsjeblieft ook niet onnodig moeilijk. Ze herinneren zich ech niet hoe geweldig het gerecht was, maar wel de lichtjes van de boom en hoe gezellig het was. Of juist… Hoe jij heel de ochtend boos was terwijl je in stress het huis probeerde op te ruimen en te koken zodat het plaatje perfect is wanneer de visite komt.

Ik wens jullie allemaal prachtige feestdagen, hoe je deze ook invult. Geniet van- en met elkaar en Liefdevol Dragen hoopt je volgend jaar weer te mogen zien. Hier, op Facebook, tijdens een consult of een scholing. En ook in 2018 kun je er van uit gaan dat er blogs zullen blijven komen maar ook foto’s, bijvoorbeeld van mij en hoe ik vermoeid in de rommel mijzelf probeer te herinneren dat het niet ging om die showroom nette woonkamer.

Miluška Flooren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *