Liefdevolle verwachting

Liefdevolle verwachting

Toen ik al enige jaren werkzaam was als  consulent, merkte ik dat er vragen waren waar veel nieuwe ouders mee zaten. Daarbij waren bijvoorbeeld slapen, je baby verwennen en (bij)voeding terugkerende thema’s. Een hoop ouders zag ik worstelen met opvoedvragen en zoeken naar een sociaal netwerk.

Vanuit alle kennis die ik had opgedaan, de ervaring die ik had en de wens ouders breder te helpen dan enkel met het ergonomisch dragen, ontstond een idee. Maandenlang werkste ik hard aan concepten, verzamelde ik informatie, sprak ik met (aanstaande) ouders en zo werd Liefdevolle verwachting geboren.
Een zwangerschapscursus waarin aanstaande ouders woren voorbereidt op het leven met hun baby.

Inmiddels geef ik al enkele jaren deze zwangerschapscursus bij de prachtige verloskundigenpraktijk Materna in Borculo.

Ik schrijf en praat al die tijd vol liefde over dit prachtige werk en dat bleef niet onopgemerkt. Vanuit Nederland en België kreeg ik steeds vaker geluiden te horen dat andere mensen ook erg graag deze zwangerschapscursus wilde kunnen geven.
Na wederom een aantal maanden keihard werken, gesprekken voeren met geïnteresseerden, puzzelen en prioriteiten stellen kwam daar de leidstercursus voor Liefdevolle verwachting uit. Een mooie maar intensieve 5 daagse cursus waarin ik aankomend leidsters alle informatie, handvatten, vaardigheden en vertrouwen geef aanstaande ouders voor te bereiden op het leven met hun baby. Wil je weten waar ze op voorbereidt worden? Kijk dan snel naar de cursus!

 

Leuk, vind ik persoonlijk, dat ik al tijdens twee evenementen in de afgelopen jaren heb gehoord dat er werd opgeroepen om ouders vooral tijdens de bevalling voorlichting te geven en niet enkel er na. Zo gebeurde dit tijdens het congres vroegsignalering in  2016 en in 2017 tijdens een beurs voor pedagogische instellingen. Op dat moment was ik al lang bezig met Liefdevolle verwachting.
Mede hier uit blijkt wel dat dit een opkomende markt is. Ouders willen graag goed voorbereid starten met hun kleintje en met Liefdevolle verwachting geef je hen ook die kans.

De eerste groep, welke start in oktober 2018, zit bijna helemaal vol! Dus wil jij graag nog meedoen dit jaar? Aarzel dan niet te lang en meldt je aan.

Miluška Flooren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *