2019 Jaaroverzicht

2019 Jaaroverzicht

We zitten in de laatste dagen van 2019, en stiekem ben ik wel een beetje een softie wanneer het gaat om jaaroverzichten. Het geeft even een collectief moment van bezinning om terug te kijken op wat is geweest en wat gaat komen. De laatste jaren gaat Liefdevol Dragen kanten op waar ik niet van had kunnen dromen toen ik net moeder werd. Waar ik in 2011 voor het eerst zelf een draagdoek omdeed om vervolgens een paar maanden later een cursus draagconsulent te doen, zat ik voornamelijk in die cursus om zelf goed te leren knopen. Ik had geen enkele ambitie om daar ook daadwerkelijk mijn beroep van te maken.

Draagconsulent zijn is nog steeds een belangrijk onderdeel van mijn bedrijf, maar niet meer de hoofdmodus. Ik merk dan ook dat ik het steeds moeilijker begin te vinden om in een zin uit te leggen “wat” ik doe wanneer mensen vragen wat mijn bedrijf is.
De basis blijft: ondersteunen van het vroege hechtingsproces. De manieren waarop zijn echter momenteel divers, uiteenlopend en toch zo overlappend. Ik was in oktober even op Radio10 en daar vroegen ze mij ook  wat ik voor werk doe… Ik was nog niet in de uitzending en besloot lachend dat ik “betaald wijsneus” ben. Natuurlijk had ik niet verwacht dat zij dit zouden herhalen! Ik kreeg dan ook de nodige appjes van mensen die mij hadden herkend tijdens Laat met Lex. Ik heb er wel een prachtige kaasplank aan overgehouden.

Liefdevol Dragen is bijvoorbeeld: 

  • Ouders  (verzorgers/zorgprofessionals) helpen met het ergonomisch dragen
  • Cursus Draagconsulent
  • Masterclasses geven en organiseren ter uitbreiding van de kennis voor draagconsulentes
  • Ouders voorbereiden op de eerste twee jaar met hun (aanstaande) baby met Liefdevolle verwachting
  • Cursusleidsters opleiden voor Liefdevolle verwachting
  • Geven van workshops/masterclasses/gastspreker
  • Bijscholing aan kraamverzorgenden (geaccrediteerd door het KCKZ)
  • Soms meedenken aan nieuwe producten/projecten van bedrijven
  • Veel contact hebben via social media met zowel ouders als professionals
  • Nog een aantal projecten waar ik nog niets over los mag laten (maar dat ZO graag wel wil!!!)

Plaatjes kijken? Volg me dan op Instagram!!

En dit jaar was weer geweldig gevuld met al het bovenstaande!
In februari mochten wij voor de vierde keer ouders worden van een geweldige zoon. Hij brak alle “wetten” waar ik week in- week uit over sta te praten voor kraamverzorgenden wanneer het gaat om slapen en huilen. Hij slaapt namelijk de hele nacht en hij huilt bijna nooit. Dat is natuurlijk wat overdreven gesproken. Iedereen die wel eens een scholing bij mij heeft gevolgd weet dat ik de situatie even eerst gechargeerd neerzet, en vervolgens áltijd een nuance zal maken. 

Die scholing, Slapen&Huilen… wauw! Ik heb geprobeerd te tellen hoeveel dames ik dit jaar heb mogen scholen over dit onderwerp. Maar het waren er te veel! Het lijkt wat verstopt, maar dat is wel wat ik het meeste doe binnen mijn bedrijf. Soms voor een zorginstelling die mij inhuren voor een groep, een andere keer zijn het ZZP’ers die een aantal mensen hebben verzameld en in september waren het 4 zalen vol dames die zich hadden ingeschreven voor een workshop bij mij op de Dag van de Kraamzorg. En iedere keer weer geniet ik er van. Het onderwerp is altijd in beweging, het verveelt nooit en ik krijg zoveel energie van het werken met kraamverzorgenden. Wat een passie! Na talloze keren mijn scholing te hebben gegeven krijg ik nóg wel eens verrassende vragen waaruit maar weer blijkt dat kraamverzorgenden met niets anders dan pure passie in de gezinnen staan. Momenteel werk ik hard aan de bijscholing Kraamdragen in een ander jasje te gieten dan het zat,  want de hoeveelheid vragen die ik krijg over het ergonomisch dragen smeken gewoon om een aparte scholing.

Ik begon het jaar met zwangerschapsverlof en vond het heel moeilijk een nieuwe datum te plannen in mei voor de cursus draagconsulent en de leidstercursus Liefdevolle verwachting. Want ik wilde natuurlijk zo lang mogelijk veel thuis zijn bij mijn vriendje, daarom besloten wij de eerste helft van 2019 even geen Slapen&Huilen aan te bieden. Aangezien het nogal erg gezellig bij mij binnen blijkt te zijn, kwam ook dit vriendje wat “laat”.  Dus de dames die ik dit eerste halfjaar zag hebben nogal wat gelukjes gehad waarbij de kleine prins langs werd gebracht voor voedingen en knuffels. Ik heb zelfs aan het einde van de dag wel met hem in de draagdoek voor de groep gestaan.

Ik heb zeker de tweede helft van 2019 weer flink de agenda gevuld! Meerdere avonden per week stond ik voor de kraamverzorgenden om vervolgens in het weekend vooral de cursus Draagconsulent, de leidstercursus Liefdevolle verwachting en prachtige masterclasses te geven en/of te organiseren. Sascha Kolman van Dragen kun je leren stond in November voor de groep met de masterclass Dragen met Hulpmiddelen, die we absoluut nog eens gaan herhalen! Zelf ga ik de masterclass Dragen met overgewicht, welke ik in 2020 uiteraard nog een keer ga organiseren! En welke ik in mei weer mag doen bij Didymos.

Wegens omstandigheden zocht ik na de zomer een nieuwe cursuslocatie. En deze vond ik in de enorm toffe ruimte van ByKay. Een bedrijf wat me dicht aan het hart ligt! Zij gaven mij de kans mijn idee tot leven te zien komen in een gecombineerd ontwerp van Kay Poelen en mij: de MyKay. Ik heb onze jongste er zo enorm veel in gehad. In de voorbije jaren heb ik al vaak mogen samenwerken met hen en daar ben ik dankbaar voor en blij mee. Een warm, respectvol, enthousiast, vooruitstrevend en eerlijk bedrijf is ByKay. En de ruimte representeert eigenlijk alles wat ze zelf zijn. Niet te veel poespas, alles functioneel, een beetje bijzonder en een grote bak met sfeer.

Ook heb ik in 2019 veel ouders mogen zien. Veel kleintjes op weg mogen helpen in de draagdoek of draagzak, was ik welkom in zo veel gezinnen. Altijd vind ik dat bijzonder. Dat je binnen mag komen in die eerste periode om hen een eindje op weg te helpen. Enorm bedankt voor al jullie vertrouwen, lieve ouders!

En als ik dan kijk naar 2020?
Wauw.. Ik kan amper wachten!
Ik start meteen 8 januari in de Kop van Noord-Holland met Slapen&Huilen, even “home-base” aantikken en mijn eigen dialect weer horen. Dat is de eerste van velen.
11 januari de masterclass “Herhaling Basisvaardigheden” voor draagconsulenten

Ik organiseer dit voorjaar meerdere masterclasses voor Draagconsulenten, zoals Fancy Finishes met Marloes de Graaf van Ik neem je mee en SSC- Haal álles uit je draagzak met Charlotte Stolker van Dragen geeft Plezier.

Ik mag weer naar Didymos in mei voor de masterclass Dragen met overgewicht, alleen dit keer helemaal in het Duits.

Ook start er in mei een nieuwe leidstercursus Liefdevolle verwachting (met nog enkele plaatsen vrij)

Ik geef uiteraard weer de cursus Draagconsulent ( waarvan de juni groep binnen 24 uur was uitverkocht :O )

Februari is ook leuk, dan kom ik 2 dagen met ByKay de RAI onveilig maken op de Negen Maandenbeurs

En de tweede helft van  2020 heb ik nog niet eens gepland!

Plaatjes kijken? Volg me vooral ook op instagram, daar schets ik een wat persoonlijker beeld. Ik kan nog uren doortikken, jullie kennen me! Maar de toon is gezet, 2019 was vol met toffe dingen en 2020 wordt alleen nog maar gaver!

De vraag is: Waar ga ik jou zien???

Miluška Flooren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *