Slapen en huilen

De kraamverzorgende heeft een enorm belangrijke- en onmisbare rol binnen het kraamgezin. Want jij legt namelijk, samen met de ouders, een sterke basis voor het prille leven samen. Als er twee onderwerpen zijn die ouders veel bezighouden, zijn dat slapen en huilen. Tijdens deze bijscholing leer je als kraamverzorgende alles over slapen en huilen, welke voorlichting van belang is voor ouders en hoe je deze op een laagdrempelige wijze aan hen kunt geven.

Deze bijscholing is geaccrediteerd door het Kenniscentrum Kraamzorg  (ID nummer: 303681) punten

 

 

Het doel
Ouders voorlichten over de periode na jouw vertrek, is van groot belang. Zeker wanneer het gaat over slapen en huilen. Het zijn immers twee zaken die een grote rol spelen in het leven met een
baby. Het bieden van een realistische opvoedverwachting kan veel problematiek voorkomen. Wanneer ouders een andere verwachting hebben van het leven met een baby dan wat zij leiden, kan dit verstrekkende gevolgen hebben. Zij kunnen gevoelens van falen ervaren wanneer de baby niet doorslaapt, maar zij dit wel verwachten. Of wanneer de baby verdrietig is en zij niet begrijpen waarom, of niet weten hoe zij de baby kunnen troosten.

Het doel is niet om ouders te vertellen wat zij moeten doen! Wel om hen de kennis, de handvatten maar vooral het zelfvertrouwen te geven, zodat zij vanuit deze gesterkte positie zelf de opvoedkeuzes kunnen maken die passen bij hun positie.

Wat zeggen deelnemers over deze scholing:
,,Wat een prettige dame die met humor en goede voorbeelden heel duidelijk sprak.”  deelnemer januari 2018

,,zeer prettige docente ..duidelijke bewoordingen en leuke interactie” deelnemer januari 2018

,,het is gewoon een goede scholing die elke kraamverzorgende dient te volgen” reactie op Facebook  december 2017

,,Ik ben heel blij met het aanbod van deze scholing en zal het zeker aanbevelen, het is zeker een waardevolle aanvulling voor de uitvoering van mijn werk als kraamverzorgende. Heb direct wat onderdelen doorgegeven aan de ouders van een 1e kindje en die waren er zeker blij mee. Vooral omdat zij zich echt verdiepen in het gedrag van hun kindje.” – Mirjam van Urk, januari 2018

,,Ik vond het echt vernieuwend om dingen zo open te bespreken. Het was heel informatief maar ook heel leuk. Nog nooit zoveel gelachen bij een bijscholing! Een van de leukste scholingen in de afgelopen 25 jaar!  de meest gestelde vraag door ouders is verwen ik mijn baby niet als ik het teveel oppak. De uitleg van de scholing was erg verhelderend.”-  Lizette Verheezen, februari 2018

Theorie en praktijk
Er is uitgebreid aandacht voor de theorie achter de twee onderwerpen. Daarmee krijg je inzicht in het proces  en leer je de relatie tussen de twee onderwerpen kennen. Na afloop van de bijscholing ontvang je een zeer uitgebreide reader met daarin de informatie uit de cursus beschreven. Natuurlijk is er daarnaast veel ruimte voor de praktijk. Jouw nieuw opgedane kennis kun je direct toepassen in je werk.

Slechts een greep uit de inhoud:

  • De theorie achter slapen en huilen, wat is “normaal”
  • Wat doet nachtelijk waken met ouders, hoe speel je hier op in
  • Samen slapen – het belang, veiligheid en risico’s
  • Signalen van de baby en hoe hier op te reageren – hoe troost je een baby
  • Wat doet huilen met baby en ouder
  • Ritme, regelmaat en prikkelreductie. Het belang en het kraamgezin hierin begeleiden
  • Het sociale netwerk
  • Problematiek signaleren
  • De rol van de partner
  • Houding, woordkeuze en impact

Tijdens de bijscholing over slapen en huilen, leer je hoe je laagdrempelig voorlichting kunt geven aan ouders in de kraamperiode. Hiermee sterk je hen in het zelfvertrouwen en geef je ze de kennis en de handvatten waarmee zij straks, zonder jou, de opvoedkeuzes kunnen maken die passen bij hun situatie.

Kosten
De kosten voor de scholing bedragen €75,- per persoon. Prijzen voor instanties of complete groepen gaan middels een offerte. Inbegrepen  is een uitgebreide reader en toegang tot de besloten Facebookgroep voor deelnemers.

Liefdevol Dragen komt op locatie bij minimaal 10 deelnemers. Hier zitten geen extra kosten aan verbonden buiten de deelnamekosten per persoon. Neem vrijblijvend contact op om de mogelijkheden door te nemen.

Deze scholing is geaccrediteerd door het Kenniscentrum Kraamzorg met 4 punten.
Huilen en slapen (ID nummer: 303681)

 

 

 

 

 

Indien meer deelnemers, invullen bij vragen/opmerkingen svp