kerstboom

kerstboom

Ik droom al van de mijne zodra september wordt ingezet. Die van mij raakt het plafond aan en hangt VOL. Een waar spektakel voor kleine kinderogen. Van een klein kind kun je niet verwachten dat ze er af blijven. Het begrip NEE is niet iets wat ze kunnen begrijpen (ookal denk je soms van wel). Dus hoe kun je nu toch een mooie boom neerzetten?

cropped-hart-los.pngZet de kerstboom op in het bijzijn van je kind. Het is voor hen namelijk best schrikken wanneer ze in de ochtend wakker worden en er staat plotseling zo’n groen gevaarte met glinsters in huis.img_7482
Daarnaast is het heel gezellig dit te doen met je kind erbij. Kerstmuziek aan, kopje thee en gezellig samen zijn.
cropped-hart-los.pngHang onderin de boom versiering die niet stuk kan gaan. Denk aan plastic ballen, vilt, hout, papier etc.
cropped-hart-los.pngWerk de stroom voor de lichtjes goed weg. Dat verlengsnoer is heel verleidelijk maar ondertussen
ook heel gevaarlijk voor je kind.

Die boom is een totale kindermagneet  De meeste kinderen zullen er graag rondom staan, aan willen zitten en zich er vooral aan vergapen. Dus hoe kun je in gaan op de behoefte zonder steeds je kind weg te moeten plukken bij de boom… Je kunt je kindje optillen en je samen, op een veilige afstand, vergapen. Benoem wat je allemaal ziet, maak de rest van het huis donker zodat de lampjes nóg mooier zijn, zing samen een liedje bij de boom. Geef je kind desnoods een van de plastic kerstballen om vast te houden. Zo kunnen ze toch met de boom bezig zijn, zonder dat ze er aan zitten. Dan heb je samen een gezellig moment, wellicht een paar mooie foto’s maar geen stress.

Babyproof versieren

Cadeautjes: Het is zo’n prachtig gezicht, al die pakketjes onder de boom. Maar, zoals ik al eerder uit heb gelegd bij het fenomeen kerstboom, je kunt van een klein kind niet verwachten dat ze daar van af blijven tot het juiste moment gekomen is. Het glinstert, het kraakt leuk en iets oudere kinderen begrijpen heel goed dat er ook nog eens iets leuks in zit. Leg de cadeautjes bijvoorbeeld pas onder de boom vlak voordat jullie gaan uitpakken. Of zet ze op een tafeltje naast de boom.

Het is enormimg_9798 leuk je kind nu lekker te verwennen met leuke spulletjes. En ook voor familie kan dit een signaal zijn om los te gaan in de speelgoedwinkel. Maar 2 cadeautjes zijn voor je kind al heel erg leuk. Van 10 cadeautjes merken zij weinig. Ze zullen zich toch richten op een aantal specifieke spulletjes. Een kinderhand is snel gevuld! Toch meer cadeaus geven? Helemaal prima, jouw keuze! Maar je loopt het risico je kind erg te overprikkelen wanneer je ook zijn of haar aandacht vraagt bij al die pakketjes.


Wat zijn ze mooi he, die kleine kinderen in hun feestkleding.Zo bij die kerstboom vol lichtjes levert dat prachtige foto’s op.

Meer lezen over de feestdagen? Bvovenstaande is slechts een fragment uit het hele blog over december. Lees het vooral, en maak de feestdagen voor iedereen ook daadwerkelijk een feest.


Miluška Flooren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *