Knoopwijzen voor de zwangere naar FTZB

Tijdens de zwangerschap gebeurd er erg veel in het lichaam. Waar dat in het eerste trimester vooral veel hormonaal is, zal in het tweede trimester de buik flink toenemen in omvang. Het gevolg hiervan is dat veel vrouwen in een passieve houding gaan staan. Dit is echter geen gezonde houding voor het zwangere lichaam noch voor de baarmoeder. Veel vrouwen ervaren pijn in het bekken, de onder- of bovenrug en de schouders. Ook geven veel vrouwen aan dat ze een benauwd gevoel hebben.

Wat kunnen de knoopwijzen voor jouw lichaam betekenen.

We gebruiken bij de knoopwijzen de draagdoek om jouw lichaam te ondersteunen. Wat houdt dit in? Er zijn zes manieren van knopen, waarbij je ondersteund wordt in het oprichten van de wervelkolom. Dit heeft tot gevolg dat je rechtop staat in een actieve houding! Dit geeft verlichting van pijn en geeft jouw baby de ruimte die knoopwijzenhet nodig heeft zonder jou hierbij te benauwen. Daarnaast ziet het er prachtig uit en flatteert het jouw zwangere lichaam.

Iedere knoopwijze heeft eigen eigenschappen en punten waarbij het je lichaam ondersteund. In het consult gaan wij samen kijken waar jouw klachten liggen en hoe welke knoop jou hierin kan ondersteunen.

We richten ons op jouw lichaam en jouw behoeften, we gaan niet jouw buik inbinden. De knoopwijzen zijn bedoeld om jouw lichaam in een actieve houding te ondersteunen, niet om spierfuncties of het dragen van de buik over te nemen. Het is dan ook niet vergelijkbaar met een klassieke bekkenband.

Wat kun je van het consult verwachten

cropped-hart-los.pngVoor een consult kom ik bij jou aan huis.
cropped-hart-los.pngWe nemen zes knopen door en kijken samen wat bij jou past
cropped-hart-los.pngMateriaal is niet vereist, ik heb een draagdoek die je kunt gebruiken en eventueel huren.
cropped-hart-los.pngTips die je naast het gebruik van de doek kunt inzetten ter verlichting van je klachten

Consult
Duur: circa 90 minuten
Wat krijg je hiervoor: Samen lopen wij de knoopwijzen door en kijken wat juist is voor jouw lichaam. Na dit consult kun jij zelf je lichaam ondersteunen door het gebruik van een draagdoek. Ik laat van de knopen een stappenplan achter in de vorm van beeldmateriaal.
Kosten: De kosten van een consult zijn €65,-

Ben jij een zorgprofessional en heb je interesse in meer informatie omtrent de Knoopwjizen voor de zwangere naar FTZB? Neem dan contact met mij op. Ik kom graag bij je langs om dit te presenteren en je vragen te beantwoorden.

 

Jouw gegevens