Beval- en  kraamzorgplan

In je bevalplan schrijf je op hoe jij wilt bevallen. De medische kant hiervan is iets wat je moet bespreken met je behandelend verloskundige of arts.

Maar er is een belangrijk aspect van de geboorte waar je niet direct aan denkt, maar wel van levensbelang is. Hechting.

Ik bied ondersteuning in het opstellen van je beval- en kraamzorgplan. Daarin schrijven we samen hoe jij de eerste momenten samen met je baby wilt beleven. Denk hierbij aan huid- op huidcontact, wie wil je aanwezig hebben bij je bevalling, wat verwacht jij van je kraamverzorgende in de kraamweek? Een goede hechting is belangrijk voor de rest van je leven en dat van je baby. Een belangrijke sleutelrol hierin ligt in de eerste dagen van het leven samen.

Maar hoe weet je wat je wilt?
Door middel van een uitgebreid persoonlijk gesprek, waarin ik ook uitleg geef over het proces van hechting, achterhalen wij samen waar jouw wensen liggen en hoe je dit praktisch vorm kan geven.  Door dit duidelijk vast te leggen op papier, kan je dit voorleggen aan de zorgverleners en andere betrokkenen. Zo verloopt de periode rond je bevalling en kraamtijd voor iedereen het prettigst.

Duur: Een persoonlijk gesprek van circa 90 minuten
Wat krijg je hiervoor: Een uitgebreid gesprek.Na het gesprek stel ik een concept zorgplan voor je op, dit kun je vervolgens zelf thuis aanpassen..
Kosten: De kosten voor dit consult zijn €65,-

Workshops

Ik bied workshops op maat aan!
Variërend van het gezamenlijk leren van een knooptechniek, een algemene informatie workshop tot aan speciale “shower”shop. Ben je zwanger? Organiseer je een gezellige avond (babyshower) voor iemand in je omgeving die zwanger is? Ik bied voor alle gelegenheden een naar wens ingevulde avond. Dit kan gericht zijn op dragen tot een prikkelende avond waarbij we het gaan hebben over het “leven na de bevalling”.

Neem vooral contact met mij op wanneer je vragen hebt over de mogelijkheden. Ik denk graag met je mee.

De kosten van een workshop hangt van een aantal factoren af. Met hoeveel personen zal het zijn, wat is de invulling van het consult, hoe lang het duurt etc. Daarom spreken we samen door wat je wensen zijn en zullen we overleggen wat hiervoor de kosten zullen zijn. Voor ieder budget is er een mogelijkheid.

Informatiebijeenkomst

Ik ben ervaren en bedreven in het geven van informatie bijeenkomsten. De invulling hiervan wordt samengesteld aan de hand van jouw wensen.

cropped-hart-los.png Ik kan een introductie geven over ergonomisch dragen waarbij de verschillende kanten aan bod komen. Denk hierbij aan de manieren van ergonomisch dragen, de criteria hiervan, de mogelijkheden, mijn diensten hieromtrent en een demonstratie.
cropped-hart-los.pngOok is het mogelijk om informatie te krijgen over hechting, slapen, huilen, natuurlijk opvoeden etc. Ik kan komen vertellen over het zwangere lichaam, de veranderingen die het doormaakt en hoe je het lichaam kunt ondersteunen in het oprichten van de wervelkolom. Zoals ik ook doe bij de Knoopwijze voor de zwangere naar FTZB.

Er is veel mogelijk bij een informatie bijeenkomst.
Ik kan een verhaal vertellen in 30 minuten, tot aan een avond vullend programma.
Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan vrijblijvend contact met mij op.

Informatie op maat

Wat wanneer je graag mijn hulp wilt, maar niet het gevoel hebt dat dit past in een van mijn standaard aangeboden consulten? Dan kunnen we samen kijken naar de mogelijkheden.
Wil je graag informatie over hechting en hoe de doek je hierin kan ondersteunen, zonder dat je een praktisch draagconsult wilt? Of wil je begeleiding in het schrijven van je beval- en/of zorgplan met daarin de focus op de hechting?

Ik bied meer dan enkel praktische ondersteuning met de draagdoek. Ben je benieuwd of ik je kan helpen? Neem dan vrijblijvend contact met mij op. Wanneer ik niet denk dat ik de juiste persoon ben voor jou, help ik je desgewenst te zoeken naar iemand die dat wel is. Ik heb een uitgebreid netwerk in de regio en (inter)nationaal.

Bedrijfsondersteuning

Heb je ondersteuning nodig binnen je bedrijf op gebied van ergonomisch dragen?
Ook daarvoor kun je contact met mij opnemen.

 

Jouw gegevens